Blog
Blog
Sushi Workshop
Sushi Workshop
27 Temmuz 2018, 20:30

Denize Sıfır Sushi Yapıyoruz  

Atölyemiz Canımız'ın yepyeni şubesi SeaSide Urla da leziz bir workshop düzenliyoruz. 'Urlaya Merhaba' teması altındaki etkinlikte, İMSE ( İzmir Mutfak Sanatları Enstitüsü) kurucusu ve eğitmen şef Özger TANIK öncülüğünde 'Sushi' yapımına dair detaylara değinirken aynı zamanda edinilen bilgiler ile katılımcılar kendi sushilerini yapma şansı yakalamış olacaklar... 

Online Bilet Almak İçin TIKLAYIN 


Atölyemiz Canımız Nedir?

 

Atölyemiz Canımız İzmirli tasarımcı ve girişimci Işıltan IRMAK'ın 2017 yılında kurduğu patentli 'Tasarım Ürünleri Uygulama -Tasarım Ürünleri Satış- Tasarım Ürünleri Workshop Atölyesi' markasıdır. İzmir Bostanlıdaki merkez şubesi Garden Bostanlı dan sonra şimdilerde 2018 Ağustos ayı içerisinde açılacak olan yepyeni parçası Seaside Urla ya kavuşmuş olacak.  

Kalabalık bir yönetim ve eğitmen kadrosu ile çalışmalarına devam eden Atölyemiz Canımız sipariş üzerine takı tasarımları üretirken aynı zamanda bu sanatı öğrenmek isteyen takipçilerine kaliteli eğitmen kadrosu ile eğitimlerde vermektedir. Bunların yanında workshop tertiplemek isteyen farklı branşlardaki atölyelere de ev sahipliği yapmaya başlamıştır.


Özger Tanık Kimdir?

Özger Tanık İMSE nin kurucusu ve aynı zamanda eğitmen şeftir. Şef olma yolundaki sırrın haritasını o çizer. Harita mühendisliğinden aşçılığa kendini transfer etmiştir. MSA dan aldığı eğitimden sonra fikirlerinin peşinden İspanya ya kadar gitmiş, Ferran Adria ile çalışmış, moleküler gastronominin dibini sıyırmış, ülkesine dönmüştür. 


Sushi Nedir? 

 

Sushi(Suşi) terimi, tatlı pirinç-şarap sirkesi ile tatlandırılmış pirinç tabağını ifade eder. Temel madde pirinç olmasına rağmen, bu yemek farklı garnitürler, dolgular, baharatlar ve soslar ile yapılan farklı çeşitlerde gelir. Genellikle çiğ balık, pişmiş balık, kabuklu deniz ürünleri, tofu, haşlanmış mısır, mayonez ve yumurta içerir. Suşinin Japon kökenli olduğu bilinmesine rağmen, yedinci yüzyılda Çin’den Japonya’ya tanıtıldığı da iddia edilmektedir.

 

 


Sushi Workshop Program İçeriği 

Eğitmen şef Özger Tanık öncülüğünde öncelikle Sushi Nedir? diyerek suşi ( Sushi) nin kısa bir tarihi yolculuğuna çıkacağız. Suşi çeşitlerine değindikten sonra suşi yapım malzemelerini tanıyacağız. Tadımlarında olacağı etkinlik uygulamayı bir workshop olacağı için tüm katılımcılar edindikleri bilgiler ile kendi suşilerini kendileri de yapabilecek...

Program:

*Suşi pirincinin hazırlanması

*Sushi Roll

*Inside out roll

*Temaki


ETKİNLİK TAKVİMİ 

Etkinlik 3 saat sürecektir.

Max. Katılımcı Sayısı:10

Tarihi: 08.08.2018 Çarşamba Saat: 14:00- 17:00

Yer: Atölyemiz Canımız Seaside Urla / Kalabak Mahallesi, Mareşal Fevzi Çakmak Blv. No:40, 35430 Urla/İzmir

Telefon: 05074840249 

Mail: info@atolyemizcanimiz.com

*Kullanacağınız tüm malzemeler Atölyemiz Canımız tarafından temin edilecektir.

*Kontenjan Oturum Yerleri İle Sınırlıdır.

*Etkinlik İçin Yapılan Ödeme Geri İade Edilemez.

*Alınan dersin iptali ve ders değişikliği yapılamamaktadır.
*Biletler tek kişiliktir. 
*Atölyemiz Canımız, dilediği zaman ve önceden hiçbir uyarı yayınlamaksızın, tüm bilgilerde değişiklik yapma hakkını saklı tutar.