Blog
Blog
Mandala Atölyesi Başlıyor
Mandala Atölyesi Başlıyor
30 Eylül 2018, 17:17

MANDALA NEDİR? 

Mandala Hindistan kökenli dinlerde metafizik veya sembolik bakımdan meta veya mikro kozmosu gösteren şekillere verilen ad. Genel olarak mandala, şekilleri belli bir düzene göre boyamaktır.

 

Genellikle daire veya kare şeklinde olan ve her şeyin mistik merkezini sembolize eden mandalalar meditasyon nesnesi olarak kullanılabilmektedir.

 

 Mandala, Sanskritçe'de basitçe 'çember' anlamına gelir. 

 

MANDALA NASIL YAPILIR?

Mandala basitçe, merkezdeki bir noktanın çevresine çizilen halkalar ve diğer şekillerden oluşan, çoğunlukla dairesel bir bütünlüğü olan bir şekildir. Mandala çizmeye her zaman ortadan başlanır, ortadaki küçük dairelerin etrafına çeşitli şekiller ve desenler eklenerek mandala büyütülür.

 

MANDALA NE İŞE YARAR?

Meditasyon amacı ile kullanılan mandalalarda genellikle ortadaki nokta “ben” ve çevreleyen şekiller de “benim etrafımdaki evren” şeklinde düşünülür.Uzakdoğu’da mandalalar, meditasyon ve farkındalığı geliştirmek amacı ile kullanılıyor.

 

Bazı inanç sistemlerinde niyetinizi, dileğinizi mandalanın ortasına koyduğunuzda ve o dileği şekillerle çevreleyip bir mandala oluşturduğunuzda, bu enerjiyi sabitlediğinize ve dileğinizi gerçekleştirmeyi kolaylaştırdığınıza inanılır. Bir inancı veya dileği simgeleyen mandalayı duvarınıza asabilir veya bir tılsım gibi üzerinizde taşıyabilirsiniz

 

Tüm bu duygular ışığında, kendinizi bulmak, ruhunuzun derinliklerine inmek, yoğunlaştırılmış, sıkıştırılmış mekanik hayatlarımıza bir nebze de olsa 'Es' vermek maksadı ile sevgili Mandala eğitmeni Aylin Aygün koordinatörlüğünde çok yakında Atölyemiz Canımız Workshop Salonunda Mandala çalıştayı düzenliyoruz...

 

Atölye için ön başvurunuzu yapabilirsiniz.

İletişim: 05074840249 - info@atolyemizcanimiz.com

Adres: Neyzen Tevfik Cad. No:40 Kalabak/Urla/İZMİR  

 

Yazı: Duygu İslamoğlu - Wikipedia