Blog
Blog
Nar Kolye Projesi
Nar Kolye Projesi
09 Ağustos 2023, 18:44

NAR KOLYE PROJESİ

Teknik

Tasarım Üretim Süreci: 20 Gün

Malzeme: Ana Gövde Eski Altın Para

Üretim Gövde: 18k Beyaz Altın

Kullanılan Taşlar: Pırlanta/Yakut 

Aile yadigarı bir para . Bir nevi ailenin uğurlu parası. Bir çok iyi konuya vesile olmuş. Ailede emanet edilen bir çok kişi için bereketli geldiğine inanılıyormuş. Şimdi bu aile yadigarı hatıra ailenin en küçük kızına geçti. O da bu kıymetli parçanın bereketini sembolleştirerek bir tasarıma dönüştürmek istedi. Artık anneden kıza geçerek devam eden bu parça hayatına bir tasarım olarak devam edecek. Ve ne mutlu ki bu kıymetli parçanın tasarıma dönüşmesi için aile bana güvenerek bu projeyi bana teslim etti.
Üzerimdeki yük sadece tasarımın oluşum aşaması değil aynı zamanda antika vasfı kazanmış kıymetli bir parçanın sorumluluğunun da üretim süresince üzerime geçmiş olmasıydı.
Bereket deyince senin ilk aklına gelen sembol nedir? Benim NAR oldu. Bir nar formu oluşturup bu formun tam ortasına bu yadigar Altın parayı yerleştirme fikri geldi aklıma. Form oturduktan sonra nar tanelerini sembolize etmek için Yakut taşlar kullandım. Tasarımı çepeçevre saran Pırlanta taşların her birisi de aile yadigarı paranın misafir olduğu aile bireylerini sembolize ediyor.
Üretim süreci yaklaşık 20 gün sürdü.
İlginize ve yorumunuza şimdiden teşekkür ediyorum. :)))